bars-png-layover-02

Leer zelf in één dag dit dynamisch
transformerende en ontspannende proces
te geven en ontvangen!

Iedereen kan Access Bars leren!

Of je nou chiropractor, massage therapeut, lichaamswerker, moeder, kind, leraar of adviseur bent… Iedereen…

Al ziet dit proces er in eerste instantie uit als een drukpunten of hoofdmassage, dit proces werkt anders dan dat…
Het is een slim ontladingssysteem voor alle spanning die je bij je draagt, die ‘vast zitten’ en je waar niet vanaf lijkt te kunnen komen.

Access Bars® is iets wat je kunt gebruiken om je cliënten, familie, vrienden en jezelf te ondersteunen.

Interessant Bars Class feit: Het doen van de Bars is zelfs zo eenvoudig, dat de jongste beoefenaar een 2.5 jaar oude peuter is en de jongste facilitator een 7 jaar oud meisje is!

Deze Access Bars Classes worden in principe samen gegeven door Merlijn Wolsink, Access Consciousness™ Certified Facilitator en Renée Brillemans, Access Bars™ Facilitator.

De afgelopen 6 jaar hebben zij aan ruim 400 personen de Access Bars geleerd. Ook is de vertaling van de oorspronkelijke Nederlandstalige Bars Manual van hun hand.

Wat kunnen zij bijdragen aan jou?

Voor wie is deze eendaagse workshop?

 1. Ouders, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt
 2. Massage therapeuten
 3. Lichaamswerkers, zoals Reiki beoefenaars, Pranic healers, enz.
 4. Gewichtsverlies experts en behandelaars
 5. Herstel therapeuten
 6. Gezondheidscoaches en Fitness Trainers
 7. Moederschap specialisten (hypnobirthing beoefenaars ,doula , vroedvrouwen, enz.)
 8. Therapeuten die veelal werken met kinderen (voor zaken als ADD, ADHD, leerstoornissen, hyperactiviteit, extreme moeheid)
 9. Iedereen die met terminaal zieke patiënten of geriatrische cliënten werkt.
 10. Iedereen die interesse heeft in heling, therapie en bewustzijn.

Wat is Access Bars™?

(Als je op het rondje rechtsonder klikt, kan je Nederlandse ondertiteling instellen)

Testimonials

“Ik voel me heel energiek! Lichter en ik zie minder problemen. Echt fijn!” – Anja

“Ik heb me in mijn hele leven nog nooit zo ontspannen gevoeld! Mijn lijf ging overal tintelen!” – Johan

“Ik wil jullie heel hartelijk bedanken! Het was een hele leuke en leerzame dag en ook jullie zorgen vooraf en rondom waren echt fantastisch! Eigenlijk alleen maar lof over de Access Bars tot nu toe. Wat een mooie toevoeging aan mijn praktijk!” – Marina

“Restless Legs. Na twee behandelingen weg. Ongelofelijk. Ik ben ontzettend verrast door Access Bars na alles wat ik al gedaan heb.” – Marianne

“De Bars Class doen is het beste kadoo wat ik mezelf in jaren heb gegeven en…er is zoveel veranderd in de binnenwereld, waardoor het leven in de buitenwereld nu ook veel vrolijker, makkelijker en leuker is! Soms kan ik nog steeds verwonderd zijn over het gemak ervan.

Na mijn eerste Bars sessie ontvangen te hebben, nu 1,5 jaar geleden, was ik zo blij met het resultaat dat ik 2 vriendinnen die in de buurt wonen heb meegenomen naar de Bars-class, met in gedachten daarna te kunnen uitwisselen. En op de zomervakantie na heb ik iedere 3 weken zeker, soms 2, een dag in de agenda geblokt voor Bars. Daar komt ook nu nog steeds niets tussen. Ik gun mezelf nog meer ruimte, nog meer ontvangen, nog meer fun!” – Litsa, Maarssen

“Het heeft mijn denken veranderd… ten goede. Dank je Merlijn!” – Melanie, Almere

Meer over Access Bars

 • Bars is een ongelooflijk dynamische techniek die nuttig is voor het verminderen van stress, depressie, angst, het stoppen van het ‘gemaal’ in je hoofd, het verbeteren van slaap, voor ADD en ADHD , voor kinderen voor de examens, zwangere vrouwen , enz.
 • Dit hands-on proces heeft al enorm veel gemak en verandering verzorgd voor mensen over de hele wereld.
 • Er zijn 32 punten op het hoofd, waaronder; heling, lichaam, seksualiteit, geld, controle, veroudering, hoop en dromen, bewustzijn, creativiteit, enz.
 • Het activeren van deze punten gaat door deze licht aan te raken en de energie te laten stromen. Dit laat de elektrische spanning los van alle overwegingen, gedachten, ideeën, overtuigingen, beslissingen, emoties die je ooit hebt opgeslagen of in welk leven dan ook besloten hebt dat belangrijk was.
 • Het ontspant! Bars geeft je meestal een gevoel van rust en ruimte en een besef alsof meer mogelijkheden zich ontvouwen.
 • Na het voltooien van de Access Bars Class, ben je als “Access Bars Practitioner” meteen gekwalificeerd om Bars sessies geven en er zijn ook interessante mogelijkheden om uiteindelijk na een paar vervolgstappen en vervolgtrainingen de Bars aan anderen te kunnen onderwijzen als Access Bars Facilitator
 • De Bars heeft al duizenden mensen bijgestaan in het veranderen vele aspecten van hun lichaam en hun leven, zoals slaap, gezondheid en gewicht, geld, seks en relaties, angst, conceptie en vruchtbaarheid problemen, stuitliggingen, welvaartsziekten, stress en nog veel meer!

In het slechtste geval zal je het gevoel hebben alsof je net een heerlijke massage gehad hebt.
In het beste geval kan je hele leven met gemak veranderen in een grotere mogelijkheid.

Merlijn over Access Bars™ op RTL 4 Lifestyle Experience

Wil jij ook Access Bars
leren geven
en ontvangen?

Vind de eerstvolgende Bars class op de Events pagina

Veel gestelde vragen over Access Bars®

Wat kan je verwachten nadat je een Access Bars® sessie hebt ontvangen?

Iedere Access BARS® sessie is anders. De meest gemelde resultaten zijn onder andere: toegenomen innerlijke rust, betere kwaliteit van slaap, meer energie, men staat soepeler in het leven en het ‘leven’ gaat allemaal makkelijker.

Hoelang blijft het effect van Access Bars® merk/voelbaar?

Als je je BARS eenmaal hebt laten nalopen of als het ware “aan” gezet hebt blijven ze doorlopen. Iedere keer dat je het weer laat doen, wordt het effect intenser. De meest spectaculaire effecten zijn meest gemeld in 3 tot 4 weken nadien.

Hoe vaak moet je de Bars laten “doen” ?

Dat is geheel aan jou. Hoe fijn wil je je voelen? Hoe gemakkelijk wil je je leven hebben? Sommige Bars beoefenaars vragen zich af waarom ze het niet iedere dag (laten) doen? De meesten willen minimaal iedere week hun Bars laten doen. In ieder geval als ze zich mopperig of gestrest voelen, of als de ervaringen in hun leven het vragen. Bij shock, schrik, trauma of energetische verschuivingen is het aan te raden je Bars te laten doen.

Wie heeft er baat bij het ontvangen van Access Bars®?

Iedereen die bereid is er stil voor te liggen. Sommigen zullen de waarde van ontspanning niet zien en het een verspilling van tijd vinden maar anderen die belangstelling hebben voor verandering en verbetering van hun leven zullen slimmer zijn.

Kunnen kinderen en babies Access Bars® ontvangen?

Kinderen en babies hebben er fenomenaal veel baat bij. De Bars runnen bij kinderen erg snel. Zij kunnen je zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij babies gaat het nog sneller.

Kunnen ouderen en mindervaliden baat hebben bij Access Bars®?

Absoluut.

Kunnen Zwangere vrouwen Access Bars® ontvangen?

Absoluut (vraag bij twijfel eerst advies aan je arts). Vrouwen die de Bars hebben laten doen tijdens de zwangerschap meldden kortere en soepelere bevallingen en minder zwangerschapsziekte.

Hoe lang duurt een Access Bars® sessie?

Meestal 60-90 minuten. Het kan variëren. Al is het maar 20 minuten, het is beter dan helemaal niet.

Wat zijn de lange-termijn effecten van het laten nalopen van je Bars?

De meeste mensen die de Bars hebben laten doen geven aan dat hun leven steeds beter en gemakkelijker verloopt.

Moet je de Bars meer dan eens laten doen?

Access en Bars zijn een keuze. Jij hoeft helemaal niets. Mensen die de meeste baat hebben van Bars zijn de mensen die het vaker hebben laten doen. Het is jouw keuze.

Heeft Access Bars® effect op mentale of psychologische problemen?

Veel mensen met psychologische of mentale problemen hadden de ervaring dat ze ‘per ongeluk’ dus zonder opzet bleken hun medicijnen te vergeten en signaleerden ongelofelijke veranderingen in hun problematiek. Maar vanzelfsprekend adviseer ik je met klem je arts te consulteren voordat je stopt met geestverruimende medicijnen.

Kan Access Bars® iets of iemand kwaad doen?

Beslist niet. Bars kan ook niet verkeerd gegeven worden.

Is er iemand die zijn Bars niet zou moeten laten doen?

Alleen degenen die er geen zin of interesse in hebben.

Hoe weet je wat de effecten van het ontvangen van Access Bars® op jou zullen zijn?

Dat weet je niet. Iedere Bars-sessie is anders en er is geen mogelijkheid om te voorspellen wat er zal gebeuren.

Kan Access Bars® je fysieke klachten genezen?

De Bars bevorderen bewustzijn, wat dus alles kan veranderen. Sommige fysieke klachten zijn veranderd in één Bars-sessie inclusief bijvoorbeeld een scoliose, wat resulteerde in een lengtewinst van een 1 tot 1½ cm. Veel klachten en pijnen van velerlei aard blijken te verdwijnen.

Veel mensen hebben de Bars gedaan in combinatie met andere technieken van Access Consciousness, waarmee er “ongeneeslijke” ziekten als kanker, artritis, chronische vermoeidheid, depressie en bipolair syndroom verdwenen.

Hoe weet je hoeveel Acces Bars® sessies het zal nemen om iets te genezen?

Wederom, dat weet je niet. De symptomen of ziektes zullen verdwijnen als de persoon en zijn lichaam eraan toe zijn de overwegingen, die de ongewenste fysieke conditie op zijn plaats houden, los te laten. (overwegingen zijn: gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, beslissingen, oordelen uit welke leven dan ook).

Wanneer zou je je BARS moeten laten doen?

Wanneer je er maar zin in hebt om je supergoed te voelen! Mensen die de BARS al langer hebben laten doen, laten het regelmatig doen. Met zo nu en dan een extra sessie als ze een lastige dag hebben of als ze humeurig zijn.

Is Access Bars® hetzelfde als Reiki, Cranio-sacraal werk, acupunctuur punten of meridianen?

De Access Bars en de handelingen mogen misschien lijken op deze punten maar de ligging en de werking ervan is anders.

Moet je liggen als je de Bars ondergaat?

Liggen is niet vereist. Het bevordert de ontspanning voor de ontvanger evenals het gemak en comfort voor de gever. Een massagetafel of een luie fauteuil zijn beiden prima als het voor beide partijen maar relaxt is.

Enkele wetenschappelijke onderzoeken van Access Bars:

Neuroloog en Neuro wetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin presenteert zijn Access Bars onderzoek.

(Als je op het rondje rechtsonder klikt, kan je Nederlandse ondertiteling instellen)

Dr. Lisa Cooney over what Access Bars voor je kan doen, bekeken vanuit thermometrie

Access Bars® eendaagse Class

Data: Verschillen, bekijk HIER de mogelijkheden
Tijd: 10:00u – 18.00u, inclusief tijd voor individuele lunchpauze
Registratie en entree vanaf: 9:30u
Investering: €300,-
Prijs is per 1 januari 2018 wereldwijd vastgesteld door Access Consciousness!
Deelnemers die de Access Bars Class herhalen betalen 50% van het bedrag bepaald op de dag van aanmelding.

Wij hanteren voor de Access Bars Class bank betaling vooraf. Meer informatie op de contact pagina.

De prijs van de workshop is inclusief handleiding, geluidsopnames van de workshop, thee, koffie, versnapering en een hoop verandering. Er is een lunchpauze om je eigen lunch te nuttigen als je daar behoefte aan hebt.

De 50% herhalingsprijs geldt na afronding van een Access Bars® Class met een gecertificeerd Access Bars® Facilitator. Hier zit geen tijdslimiet aan verbonden. Alle mensen die een Access Bars Class gevolgd hebben staan geregistreerd in de Access Consciousness® database.

Kinderen van 15 jaar en jonger mogen gratis deelnemen onder begeleiding van een betalende volwassene, in overleg met Merlijn.
 Zij ontvangen geen handleiding. 16-17 Jarigen betalen 50% en ontvangen wel een handleiding.
Neem aub even contact op vóór aanmelding.

LET OP: Vraag jouw kind aub. wel of zij er zelf willen zijn en mee willen doen. Er is geen oppas aanwezig. Elke ouder moet zelf ook in de volledige Class mee kunnen doen. Elke ouder heeft zelf de verantwoording voor zijn of haar kind.

Extra info: Na één (1) Access Bars Class kan je al deelnemen aan de Access Foundation Class. Als je zelf Bars Facilitator wil worden (zelf de Bars Class aan anderen onderwijzen) dien je in totaal 3 Access Bars Classes te volgen bij 3 verschillende gecertificeerde Access Bars Facilitators en je vervolgens officieel HIER aanmelden bij Access Consciousness®.

Lees meer over Access Consciousness

Access Bars Class met Merlijn Wolsink

Merlijn Wolsink

Merlijn is Access Consciousness® Facilitator, body worker, coach, spreker en professioneel danser.

Hij faciliteert een grote variëteit aan classes en sessies, waaronder beweging, lichaamsbewustzijn en capaciteiten, energetisch bewustzijn, praktisch energie management en de Access Core Classes

Merlijn is bekend om zijn vriendelijkheid, zachtaardige kracht en zijn energieke, heldere en dynamische manier van faciliteren. Wat kan Merlijn bijdragen aan jouw lijf, creatie en lichaam?

Waar houdt Merlijn zijn Bars classes?

Wil je weten waar Merlijn vaak te vinden is? Wat is er allemaal mogelijk?

Wil je graag eerst een Bars sessie ervaren?

Als je eerst een Bars sessie zelf wilt ervaren, of een vraag hebt voor Merlijn…

Wanner is de eerstkomende Bars class?

Kijk op Merlijn’s Events pagina voor een datum die jou uitkomt.

BLOGS over Access Bars™

Wat is Access Bars®?

Access Bars® is een praktische techniek die wereldwijd gebruikt wordt om allerlei vlakken in het leven te veranderen en ondersteunen. Ik heb voor ieders gemak even twee filmpjes gemaakt over mijn [...]